Pasta Tarifleri Resimli,
En Guzel Pasta Tarifleri Resimli ,
Kostebek Pasta
Malzemeler:
* 3 yumurta,
* 1 su bardağı şeker,
* 75 gr margarin,
* 1 paket kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
* 2 corba kaşığı kakao,
* aldığı kadar un,
İci icin:
*1 paket krem şanti + 1 su bardağı sut,
*3 tane muz,
*2 kaşık damla cikolata,
*2 kaşık kırılmış fındık,
imagesresimlipastatarifleri5ad3febfe536b
Hazırlanışı:
Şekeri ile yumurtaları cırpın Uzerine yumuşamış margarini, kabartma tozunu vanilyayı,kakaoyu ve aldığı kadar unu (koyu kıvamlı olmalıdır) katıp kek harcını yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dokup yayın 170 derecelik fırında pişrin Pişen kek ılıyınca kenarlarından 2 cm bırakıp orta kısmı kaşık yardımıyla oyun Yanlız duz bir şekilde ve tabanı parcalamadan kekein yarı kısmına kadar oymalısınızOyduğunuz kısma ıkıye kesilmiş muzlarıyerleştirin krem şantiyi sutle cırpıp icine fındık ve damla cikolata (yada cikolata parcası) katıp bu karışımı sadece muzların uzerine koyun Oyduğunuz kekin parcalarını ufalayın ve krem şantinin uzerine tamamen kapatacak şekilde ekin hafif hafif bastırıp krem şantiye yapışmasını sağlayın En az 23 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz
Tiramisu
Tiramisu malzemeleri:
2 katlı kakaolu pasta tabanı
1 paket labne peyniri
15 su bardağı sut
2 yumurta
1 cay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı granul kahve
1 su bardağı su
Uzeri icin
Kakao
Rendelenmiş cikolata
imagesresimlipastatarifleri5ad3fec155249
Tiramisu nasıl yapılır :
Sutu, unu, yumurtayı, şeker ve vanilyayı karıştırmak suretiyle orta ateşte muhallebi kıvamında pişiririz Soğumaya bırakırız Labne peynirini icine ekleyerek mikserle cırparız Kek tabanından 8 cmlik cember ile 4 yuvarlak parca keseriz Granul kahveyi sıcak su icinde eritiriz Kalıpların tabanına bir kek parcası yerleştirip kahveli su ile ıslatırız Uzerine krema ekleriz Tekrar kek yerleştirip işlemi tekrarlayıp, 1 gece buzdolabında bekletiriz Pasta uzerine kakao serpiştirip kalıptan cıkartırız Rendelenmiş cikolata ile Tiramisu uzerini susleyip servis yaparız
Muzlu Rulo Pasta
kek malzemeleri:
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
krema malzemeleri:
1 litre sut
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
kakaolu isterseniz; 12 kaşık kakao
1,52 muz
hindistan cevizi
isterseniz dovulmuş ceviz
imagesresimlipastatarifleri5ad3fec2a9976
kekin hazırlanması:
1 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle cırpın ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını kopukler oluşana kadar cırpın yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin unu da azar azar ekleyerek yavaşca cırpın
2 karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın (karışım cok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın) onceden ısıtılmış 170C fırında kekin uzeri kızarana kadar pişirin (bu işlem kısa surede olduğu icin keki bırakıp gitmeyin) kek pişince fırından cıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın uzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin (cok sıkı sararsanız kek yırtılır)
kremanın hazırlanması:
1 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 12 kaşık kakaoyu kucuk boy tencerede karıştırın soğuk sutu uzerine yavaş yavaş ekleyin devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın (cok soğuk olmasın)
2 ılınınca ruloyu acın uzerine bolca kremadan surun (yaklaşık ucte ikisini icine surmelisiniz)kekin genişliğine gore ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp uzerine surun) rulonun etrafına kremadan surun
3 uzerine isteğe gore dovulmuş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun
En Guzel Pasta Tarifleri Resimli ,
Kostebek Pasta
Malzemeler:
* 3 yumurta,
* 1 su bardağı şeker,
* 75 gr margarin,
* 1 paket kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
* 2 corba kaşığı kakao,
* aldığı kadar un,
İci icin:
*1 paket krem şanti + 1 su bardağı sut,
*3 tane muz,
*2 kaşık damla cikolata,
*2 kaşık kırılmış fındık,
imagesresimlipastatarifleri5ad3febfe536b
Hazırlanışı:
Şekeri ile yumurtaları cırpın Uzerine yumuşamış margarini, kabartma tozunu vanilyayı,kakaoyu ve aldığı kadar unu (koyu kıvamlı olmalıdır) katıp kek harcını yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dokup yayın 170 derecelik fırında pişrin Pişen kek ılıyınca kenarlarından 2 cm bırakıp orta kısmı kaşık yardımıyla oyun Yanlız duz bir şekilde ve tabanı parcalamadan kekein yarı kısmına kadar oymalısınızOyduğunuz kısma ıkıye kesilmiş muzlarıyerleştirin krem şantiyi sutle cırpıp icine fındık ve damla cikolata (yada cikolata parcası) katıp bu karışımı sadece muzların uzerine koyun Oyduğunuz kekin parcalarını ufalayın ve krem şantinin uzerine tamamen kapatacak şekilde ekin hafif hafif bastırıp krem şantiye yapışmasını sağlayın En az 23 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz
Tiramisu
Tiramisu malzemeleri:
2 katlı kakaolu pasta tabanı
1 paket labne peyniri
15 su bardağı sut
2 yumurta
1 cay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı granul kahve
1 su bardağı su
Uzeri icin
Kakao
Rendelenmiş cikolata
imagesresimlipastatarifleri5ad3fec155249
Tiramisu nasıl yapılır :
Sutu, unu, yumurtayı, şeker ve vanilyayı karıştırmak suretiyle orta ateşte muhallebi kıvamında pişiririz Soğumaya bırakırız Labne peynirini icine ekleyerek mikserle cırparız Kek tabanından 8 cmlik cember ile 4 yuvarlak parca keseriz Granul kahveyi sıcak su icinde eritiriz Kalıpların tabanına bir kek parcası yerleştirip kahveli su ile ıslatırız Uzerine krema ekleriz Tekrar kek yerleştirip işlemi tekrarlayıp, 1 gece buzdolabında bekletiriz Pasta uzerine kakao serpiştirip kalıptan cıkartırız Rendelenmiş cikolata ile Tiramisu uzerini susleyip servis yaparız
Muzlu Rulo Pasta
kek malzemeleri:
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
krema malzemeleri:
1 litre sut
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
kakaolu isterseniz; 12 kaşık kakao
1,52 muz
hindistan cevizi
isterseniz dovulmuş ceviz
imagesresimlipastatarifleri5ad3fec2a9976
kekin hazırlanması:
1 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle cırpın ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını kopukler oluşana kadar cırpın yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin unu da azar azar ekleyerek yavaşca cırpın
2 karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın (karışım cok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın) onceden ısıtılmış 170C fırında kekin uzeri kızarana kadar pişirin (bu işlem kısa surede olduğu icin keki bırakıp gitmeyin) kek pişince fırından cıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın uzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin (cok sıkı sararsanız kek yırtılır)
kremanın hazırlanması:
1 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 12 kaşık kakaoyu kucuk boy tencerede karıştırın soğuk sutu uzerine yavaş yavaş ekleyin devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın (cok soğuk olmasın)
2 ılınınca ruloyu acın uzerine bolca kremadan surun (yaklaşık ucte ikisini icine surmelisiniz)kekin genişliğine gore ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp uzerine surun) rulonun etrafına kremadan surun
3 uzerine isteğe gore dovulmuş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun