Fotoğraflı Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya keki için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kaynar su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- Yenilebilir fotoğraf baskısı
Fotoğraflı Pasta Tanımı Yapılışı
- Yumurta sarısı ve beyazı ayrılır, yumurtanın akına bir cimdik tuz atılır mikserle uygunca çırpılır.
- Başka kapta sarısı ile şeker de çırpılır.
- Daha sonra sıcak su yağ katılır çırpılır, vanilya, kabartma tozu ve unda eklenir düzgünce çırpılır.
- Yumurtanın akı miksersiz kaşıkla katılır yavaş yavaş karıştırılır.
- 170 derece de pişirilir.
- Kreması için tüm materyaller süte katılıp karıştırılır ocağa alınır pişen krema soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra kremşanti eklenir.
- Farklı kapta kremşanti süte katılıp mikserle çırpılır. Kek 3 e bölünür.
- Kek sütle ıslatılır birinci kata krema sürülür. Damla çikolata serpiştirilir.
- İkinci kata da krema sürülür muz doğranır eklenir ve üçüncü kata da krema sürülür kremşanti ile pasta kaplanır.
- Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
- Yenilebilir fotoğraf baskısı pasta boyutuna nazaran kesilir pastanın üzerine dikkatli bir formda koyulur yalnız bunu yaparken ellerimiz kuru ve pak olmalı ıslak ve terli olursa fotoğrafta bozulmalar olur.
- Resmi yerleştirdikten sonra kenarları kremşanti ile süslenir.
- Süslemeyi servise yakın yapın aksi halde fotoğrafta bozulma olabilir.