Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Resimli Sebze Yemekleri

Resimli Sebze Yemekleri
0
76

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Sebze Yemekleri Tarifleri




Resimli Sebze Yemeği Tarifleri


Mısır Mucveri

Malzemeler

250 gr mısır konserve

2 adet yumurta

5 corba kaşığı kaşar peyniri rendesi

4 corba kaşığı un

3 corba kaşığı sıvı yağ

Tuz – Karabiberi

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd148739c


Mısır Mucveri Tarifi

Mısırın suyu suzulur Yumurta, tuz, karabiber bir kapta iyice karıştırılır Un, kabartma tozu eklenip cırpmaya devam edilir Mısır, rendelenmiş peynir ve sıvı yağ eklenip hepsinin birbirine karışması sağlanır Teflon bir tavaya kızdırılıp hazırlanan harctan ler corba kaşığı dokulur Altın rengi alana dek onlu arkalı pişirilir




Kurutulmuş Biber Dolması

Malzemeler

kuru biber
5 su bpirinc
1 soğan
tutam maydonoz
1 corba ksalca
300 grsatır kıyması
2 corba kreyhan
2 corba ktane sumak
tuz,karabiber
su

imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd17de749

Hazırlanışı

İc harc icin karıştırma kabına pirinc, soğan, maydanoz, kıyma, salca, reyhan ve karabiber ve cok az su alınarak hazırlanır kuru biberler sıcak suda bir sure bekletilerek
yumuşatılırDaha sonra hazırlanan harc biberlerin icine doldurulur ve tencereye dizilir

Uzerine biraz su konularak pişirmeye bırakılır son olarak sumak bir sure suda bekletilir ve dolmaların pişmesine yakın bu su ilave edilerek bir sure daha pişirilerek sıcak servis edilir

Patlıcan Maşası yemek tarifi

Malzemeler

4 adet patlıcan
1 kaşık toz şeker
300 gr koyun eti
3 adet domates
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 adet doğranmış domates
4 adet sivri biber

imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd1970c53


Patlıcan Maşası Tarifi

On hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım 1 corba kaşığı tuz ve 1 corba kaşığı tozşeker ilave edilmiş suyu geniş ve derin bir kaba alalım Patlıcanları bu suyun icinde yarım saat bekletelim Acısı alınmış patlıcanları saplı kısımlarının uzerindeki kabuğu soyalım Kuşbaşı etleri ciğden ortalarını bıcakla delip patlıcanların saplarına dizelim Bu şekilde kızgın sıvıyağlı tavada arkalı onlu kazartalım Kızarmış patlıcanları yayvan bir tepsiye alalım Domatesleri rendeleyip icine sarmısakları kucuk doğrayalımTuzunu ekleyelim Bu karışımı patlıcanların uzerine yayarak dokelim Cok kısık ateşte patlıcanlar ve etler iyice yumuşayana kadar pişirelim Dilimlenmiş domates ve sivri biberle susleyip servis yapalım


Kurumuş Bamya Yemeği

Malzemeler

Dolu dolu iki avuc kuru bamya
1 adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Tepeleme 2 tatlı kaşığı domates salcası
Tatlı kaşığının ucu ile biber salcası
2 adet orta boy olgun domates
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi ya da erik ekşisi
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet limonun suyu
tuz

imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd1b01c25

Yemeğin yapılışı

Bamyaları kaynar suyun icinde 20 dakika haşlayın ve suzdurun Dizildiği iplerden kurtarın
Tencereye yağı ve cok ince doğradığınız soğanları kuyun, şeffaflaşana kadar kavurun
Salcaları ekleyin, biraz soğanla kavurun ki salcanın ham kokusu cıksın Domatesin kabuklarını soyun, minik minik doğrayın Sarmısakları ince ince dilimleyin Doğradığınız domatesleri (veya pureyi) ve sarmısakları tencereye ekleyin Yumuşayana kadar beş dakika pişirin Kaynar suyu tencereye ekleyin, bir iki taşım kaynatın Bamyaları ve nohutu ilave edin
Tuz ve nar ekşisiyle tatlandırıp, yemek ozumsenene kadar 3045 dakika arası kısık ateşte pişirin En son limon suyunu ekleyip kapatın
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt