Sebze Yemekleri Tarifleri
Resimli Sebze Yemeği Tarifleri
Mısır Mucveri
Malzemeler
250 gr mısır konserve
2 adet yumurta
5 corba kaşığı kaşar peyniri rendesi
4 corba kaşığı un
3 corba kaşığı sıvı yağ
Tuz Karabiberi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd148739c
Mısır Mucveri Tarifi
Mısırın suyu suzulur Yumurta, tuz, karabiber bir kapta iyice karıştırılır Un, kabartma tozu eklenip cırpmaya devam edilir Mısır, rendelenmiş peynir ve sıvı yağ eklenip hepsinin birbirine karışması sağlanır Teflon bir tavaya kızdırılıp hazırlanan harctan ler corba kaşığı dokulur Altın rengi alana dek onlu arkalı pişirilir
Kurutulmuş Biber Dolması
Malzemeler
kuru biber
5 su bpirinc
1 soğan
tutam maydonoz
1 corba ksalca
300 grsatır kıyması
2 corba kreyhan
2 corba ktane sumak
tuz,karabiber
su
imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd17de749
Hazırlanışı
İc harc icin karıştırma kabına pirinc, soğan, maydanoz, kıyma, salca, reyhan ve karabiber ve cok az su alınarak hazırlanır kuru biberler sıcak suda bir sure bekletilerek
yumuşatılırDaha sonra hazırlanan harc biberlerin icine doldurulur ve tencereye dizilir
Uzerine biraz su konularak pişirmeye bırakılır son olarak sumak bir sure suda bekletilir ve dolmaların pişmesine yakın bu su ilave edilerek bir sure daha pişirilerek sıcak servis edilir
Patlıcan Maşası yemek tarifi
Malzemeler
4 adet patlıcan
1 kaşık toz şeker
300 gr koyun eti
3 adet domates
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 adet doğranmış domates
4 adet sivri biber
imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd1970c53
Patlıcan Maşası Tarifi
On hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım 1 corba kaşığı tuz ve 1 corba kaşığı tozşeker ilave edilmiş suyu geniş ve derin bir kaba alalım Patlıcanları bu suyun icinde yarım saat bekletelim Acısı alınmış patlıcanları saplı kısımlarının uzerindeki kabuğu soyalım Kuşbaşı etleri ciğden ortalarını bıcakla delip patlıcanların saplarına dizelim Bu şekilde kızgın sıvıyağlı tavada arkalı onlu kazartalım Kızarmış patlıcanları yayvan bir tepsiye alalım Domatesleri rendeleyip icine sarmısakları kucuk doğrayalımTuzunu ekleyelim Bu karışımı patlıcanların uzerine yayarak dokelim Cok kısık ateşte patlıcanlar ve etler iyice yumuşayana kadar pişirelim Dilimlenmiş domates ve sivri biberle susleyip servis yapalım
Kurumuş Bamya Yemeği
Malzemeler
Dolu dolu iki avuc kuru bamya
1 adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Tepeleme 2 tatlı kaşığı domates salcası
Tatlı kaşığının ucu ile biber salcası
2 adet orta boy olgun domates
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi ya da erik ekşisi
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet limonun suyu
tuz
imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd1b01c25
Yemeğin yapılışı
Bamyaları kaynar suyun icinde 20 dakika haşlayın ve suzdurun Dizildiği iplerden kurtarın
Tencereye yağı ve cok ince doğradığınız soğanları kuyun, şeffaflaşana kadar kavurun
Salcaları ekleyin, biraz soğanla kavurun ki salcanın ham kokusu cıksın Domatesin kabuklarını soyun, minik minik doğrayın Sarmısakları ince ince dilimleyin Doğradığınız domatesleri (veya pureyi) ve sarmısakları tencereye ekleyin Yumuşayana kadar beş dakika pişirin Kaynar suyu tencereye ekleyin, bir iki taşım kaynatın Bamyaları ve nohutu ilave edin
Tuz ve nar ekşisiyle tatlandırıp, yemek ozumsenene kadar 3045 dakika arası kısık ateşte pişirin En son limon suyunu ekleyip kapatın
Resimli Sebze Yemeği Tarifleri
Mısır Mucveri
Malzemeler
250 gr mısır konserve
2 adet yumurta
5 corba kaşığı kaşar peyniri rendesi
4 corba kaşığı un
3 corba kaşığı sıvı yağ
Tuz Karabiberi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd148739c
Mısır Mucveri Tarifi
Mısırın suyu suzulur Yumurta, tuz, karabiber bir kapta iyice karıştırılır Un, kabartma tozu eklenip cırpmaya devam edilir Mısır, rendelenmiş peynir ve sıvı yağ eklenip hepsinin birbirine karışması sağlanır Teflon bir tavaya kızdırılıp hazırlanan harctan ler corba kaşığı dokulur Altın rengi alana dek onlu arkalı pişirilir
Kurutulmuş Biber Dolması
Malzemeler
kuru biber
5 su bpirinc
1 soğan
tutam maydonoz
1 corba ksalca
300 grsatır kıyması
2 corba kreyhan
2 corba ktane sumak
tuz,karabiber
su
imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd17de749
Hazırlanışı
İc harc icin karıştırma kabına pirinc, soğan, maydanoz, kıyma, salca, reyhan ve karabiber ve cok az su alınarak hazırlanır kuru biberler sıcak suda bir sure bekletilerek
yumuşatılırDaha sonra hazırlanan harc biberlerin icine doldurulur ve tencereye dizilir
Uzerine biraz su konularak pişirmeye bırakılır son olarak sumak bir sure suda bekletilir ve dolmaların pişmesine yakın bu su ilave edilerek bir sure daha pişirilerek sıcak servis edilir
Patlıcan Maşası yemek tarifi
Malzemeler
4 adet patlıcan
1 kaşık toz şeker
300 gr koyun eti
3 adet domates
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 adet doğranmış domates
4 adet sivri biber
imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd1970c53
Patlıcan Maşası Tarifi
On hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım 1 corba kaşığı tuz ve 1 corba kaşığı tozşeker ilave edilmiş suyu geniş ve derin bir kaba alalım Patlıcanları bu suyun icinde yarım saat bekletelim Acısı alınmış patlıcanları saplı kısımlarının uzerindeki kabuğu soyalım Kuşbaşı etleri ciğden ortalarını bıcakla delip patlıcanların saplarına dizelim Bu şekilde kızgın sıvıyağlı tavada arkalı onlu kazartalım Kızarmış patlıcanları yayvan bir tepsiye alalım Domatesleri rendeleyip icine sarmısakları kucuk doğrayalımTuzunu ekleyelim Bu karışımı patlıcanların uzerine yayarak dokelim Cok kısık ateşte patlıcanlar ve etler iyice yumuşayana kadar pişirelim Dilimlenmiş domates ve sivri biberle susleyip servis yapalım
Kurumuş Bamya Yemeği
Malzemeler
Dolu dolu iki avuc kuru bamya
1 adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Tepeleme 2 tatlı kaşığı domates salcası
Tatlı kaşığının ucu ile biber salcası
2 adet orta boy olgun domates
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi ya da erik ekşisi
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet limonun suyu
tuz
imagesresimlisebzeyemekleri5ad3fd1b01c25
Yemeğin yapılışı
Bamyaları kaynar suyun icinde 20 dakika haşlayın ve suzdurun Dizildiği iplerden kurtarın
Tencereye yağı ve cok ince doğradığınız soğanları kuyun, şeffaflaşana kadar kavurun
Salcaları ekleyin, biraz soğanla kavurun ki salcanın ham kokusu cıksın Domatesin kabuklarını soyun, minik minik doğrayın Sarmısakları ince ince dilimleyin Doğradığınız domatesleri (veya pureyi) ve sarmısakları tencereye ekleyin Yumuşayana kadar beş dakika pişirin Kaynar suyu tencereye ekleyin, bir iki taşım kaynatın Bamyaları ve nohutu ilave edin
Tuz ve nar ekşisiyle tatlandırıp, yemek ozumsenene kadar 3045 dakika arası kısık ateşte pişirin En son limon suyunu ekleyip kapatın