Şekerpare Tarifi
Şekerpare Nasıl Yapılır
Şekerpare Malzemeleri:
23 su bardağı un
2 corba kaşığı pudra şekeri
1 cay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr (5 corba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 cay bardağı irmik
Yarım cay bardağı Antep fıstığı veya badem
Şerbeti İcin:
2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 corba kaşığı limon suyu
imagesresimlisekerparetarifi5ad3f1cf2454b
Şekerparenin Yapılışı:Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın Şerbet hafifce koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın Uzerine limon suyunu sıkıp 12 dakika sonra ateşten alın Soğumaya bırakın 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin Ustune pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun Gerekirse azar azar un katabilirsiniz Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın Geniş bir fırın tepsisini yağlayın Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparıp elinizde yuvarlayın Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın Sıcak fırında ustu pembeleşip gevrekleşene kadar, 4050 dakika pişirin Şekerpare fırından cıkar cıkmaz soğumuş olan şerbeti uzerine gezdirin
Afiyet Olsun
alıntı
Şekerpare Nasıl Yapılır
Şekerpare Malzemeleri:
23 su bardağı un
2 corba kaşığı pudra şekeri
1 cay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr (5 corba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 cay bardağı irmik
Yarım cay bardağı Antep fıstığı veya badem
Şerbeti İcin:
2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 corba kaşığı limon suyu
imagesresimlisekerparetarifi5ad3f1cf2454b
Şekerparenin Yapılışı:Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın Şerbet hafifce koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın Uzerine limon suyunu sıkıp 12 dakika sonra ateşten alın Soğumaya bırakın 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin Ustune pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun Gerekirse azar azar un katabilirsiniz Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın Geniş bir fırın tepsisini yağlayın Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparıp elinizde yuvarlayın Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın Sıcak fırında ustu pembeleşip gevrekleşene kadar, 4050 dakika pişirin Şekerpare fırından cıkar cıkmaz soğumuş olan şerbeti uzerine gezdirin
Afiyet Olsun
alıntı