Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Resimli Şekerpare Tarifi

Resimli Şekerpare Tarifi
0
95

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Şekerpare Tarifi

Şekerpare Nasıl Yapılır

Şekerpare Malzemeleri:
23 su bardağı un
2 corba kaşığı pudra şekeri
1 cay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr (5 corba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 cay bardağı irmik
Yarım cay bardağı Antep fıstığı veya badem

Şerbeti İcin:
2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 corba kaşığı limon suyu


imagesresimlisekerparetarifi5ad3f1cf2454b


Şekerparenin Yapılışı:Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın Şerbet hafifce koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın Uzerine limon suyunu sıkıp 12 dakika sonra ateşten alın Soğumaya bırakın 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin Ustune pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun Gerekirse azar azar un katabilirsiniz Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın Geniş bir fırın tepsisini yağlayın Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparıp elinizde yuvarlayın Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın Sıcak fırında ustu pembeleşip gevrekleşene kadar, 4050 dakika pişirin Şekerpare fırından cıkar cıkmaz soğumuş olan şerbeti uzerine gezdirin

Afiyet Olsun

alıntı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt