Resimli Turta Tarifleri
Turta Tarifleri Resimli
Cilekli Turta
Malzemeler:
1 olcu Tatlı Turta Hamuru
Cilekli Harc:
300 gr cilek receli (taneli)
80 gr ince dilimlenmiş badem
imagesresimliturtatarifleri5ad3fb04ed9fd
Cilekli Turta Tarifi:
Hamuru herzaman yaptığımız gibi hazırlayıp pişirin Harcı hazırlarken soğuması icin kenarda bekletin
Cilekli Harc: Fırınınızı 190 derecede ısıtın
Cilek recelini kalıbın icindeki hamurun uzerine dokun, bir spatula ile yayın
Bademleri uzerine serpiştirin
Kalıbı fırına verin Recel kaynamaya başlayıp, bademler altın rengine donene dek yaklaşık 10 dakika pişirin
Kalıbı fırından alın Oda sıcaklığına gelene dek kalıbın icinde soğutun
Kayısılı Bademli Turta
Malzemeler:
1 olcu Tatlı Turta Hamuru
Kayısılı ve Bademli Harc:
100 gr şeker
90 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
50 gr un
150 gr toz badem
2 adet cırpılmış iri yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
6 adet ikiye bolunmuş olgun kayısı
imagesresimliturtatarifleri5ad3fb075e718
Kayısılı Bademli Turtanın Yapılışı:
Hamuru herzaman yaptığımız gibi hazırlayıp pişirin Harcı hazırlarken soğuması icin kenarda bekletin
Kayısılı Bademli Harc: Fırınınızı 170 derecede ısıtın
Şeker, tereyağı, un, badem, yumurta ve vanilyayı mutfak robotuna aktarın Orta hızda 2 dakika sureyle macun kıvamına gelinceye dek cekin
Karışımı turta kalıbına aktarın Bir spatula veya kaşık yardımı ile duzgun bir şekilde yayın
Yarım kayısıları icleri aşağı bakacak şekilde, dıştan başlayıp merkeze doğru karışımın uzerine dizin
Kalıbı fırına vererek turtanın uzeri altın rengine donene dek yaklaşık 40 dakika pişirin
Fırından cıkarın Oda sıcaklığına gelene dek soğuması icin kalıbın icinde bekletin
Vişneli Turta
Malzemeler:
1 olcu Tatlı Turta Hamuru
Vişneli Harc
200 gr krema 50 gr yoğurt
90 gr oda sıcaklığında krem peynir
1 tatlı kaşığı ince
rendelenmiş limon kabuğu
2 adet iri yumurtanın sarısı
70 gr esmer şeker 1 cay kaşığı tarcın
1 yemek kaşığı kiraz likoru
500 gr cekirdekleri cıkarılmış vişne
imagesresimliturtatarifleri5ad3fb091b49a
Vişneli Turtanın Yapılışı:
Hamuru herzaman yaptığımız gibi hazırlayıp pişirin Harcı hazırlarken soğuması icin kenarda bekletin
Vişneli Harc: Fırınınızı 190 derecede ısıtın Kremayı, yoğurdu, krem peyniri, limon kabuğu rendesini, yumurtaların sarısını, esmer şekeri, tarcını ve likoru orta boy bir kabın icinde puruzsuz bir kıvam elde edene dek karıştırın
Kremalı harcı kalıptaki turta hamurunun uzerine aktarın ve yayın Vişneleri uzerine yerleştirin
Kalıbı fırına vererek uzeri hafifce pembeleşip kıvamı koyulaşana dek yaklaşık 40 dakika pişirin
Kalıbı fırından alın Oda sıcaklığına gelene dek kalıbın icinde soğutun
alıntı
Turta Tarifleri Resimli
Cilekli Turta
Malzemeler:
1 olcu Tatlı Turta Hamuru
Cilekli Harc:
300 gr cilek receli (taneli)
80 gr ince dilimlenmiş badem
imagesresimliturtatarifleri5ad3fb04ed9fd
Cilekli Turta Tarifi:
Hamuru herzaman yaptığımız gibi hazırlayıp pişirin Harcı hazırlarken soğuması icin kenarda bekletin
Cilekli Harc: Fırınınızı 190 derecede ısıtın
Cilek recelini kalıbın icindeki hamurun uzerine dokun, bir spatula ile yayın
Bademleri uzerine serpiştirin
Kalıbı fırına verin Recel kaynamaya başlayıp, bademler altın rengine donene dek yaklaşık 10 dakika pişirin
Kalıbı fırından alın Oda sıcaklığına gelene dek kalıbın icinde soğutun
Kayısılı Bademli Turta
Malzemeler:
1 olcu Tatlı Turta Hamuru
Kayısılı ve Bademli Harc:
100 gr şeker
90 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
50 gr un
150 gr toz badem
2 adet cırpılmış iri yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
6 adet ikiye bolunmuş olgun kayısı
imagesresimliturtatarifleri5ad3fb075e718
Kayısılı Bademli Turtanın Yapılışı:
Hamuru herzaman yaptığımız gibi hazırlayıp pişirin Harcı hazırlarken soğuması icin kenarda bekletin
Kayısılı Bademli Harc: Fırınınızı 170 derecede ısıtın
Şeker, tereyağı, un, badem, yumurta ve vanilyayı mutfak robotuna aktarın Orta hızda 2 dakika sureyle macun kıvamına gelinceye dek cekin
Karışımı turta kalıbına aktarın Bir spatula veya kaşık yardımı ile duzgun bir şekilde yayın
Yarım kayısıları icleri aşağı bakacak şekilde, dıştan başlayıp merkeze doğru karışımın uzerine dizin
Kalıbı fırına vererek turtanın uzeri altın rengine donene dek yaklaşık 40 dakika pişirin
Fırından cıkarın Oda sıcaklığına gelene dek soğuması icin kalıbın icinde bekletin
Vişneli Turta
Malzemeler:
1 olcu Tatlı Turta Hamuru
Vişneli Harc
200 gr krema 50 gr yoğurt
90 gr oda sıcaklığında krem peynir
1 tatlı kaşığı ince
rendelenmiş limon kabuğu
2 adet iri yumurtanın sarısı
70 gr esmer şeker 1 cay kaşığı tarcın
1 yemek kaşığı kiraz likoru
500 gr cekirdekleri cıkarılmış vişne
imagesresimliturtatarifleri5ad3fb091b49a
Vişneli Turtanın Yapılışı:
Hamuru herzaman yaptığımız gibi hazırlayıp pişirin Harcı hazırlarken soğuması icin kenarda bekletin
Vişneli Harc: Fırınınızı 190 derecede ısıtın Kremayı, yoğurdu, krem peyniri, limon kabuğu rendesini, yumurtaların sarısını, esmer şekeri, tarcını ve likoru orta boy bir kabın icinde puruzsuz bir kıvam elde edene dek karıştırın
Kremalı harcı kalıptaki turta hamurunun uzerine aktarın ve yayın Vişneleri uzerine yerleştirin
Kalıbı fırına vererek uzeri hafifce pembeleşip kıvamı koyulaşana dek yaklaşık 40 dakika pişirin
Kalıbı fırından alın Oda sıcaklığına gelene dek kalıbın icinde soğutun
alıntı