Yılbaşı Yemekleri
Kestaneli Palv İcin Gereken Malzemeler
2 su bardağı pirinc (1 saat onceden ılık suda bekletilmiş)
250 gr kestane
1 adet havuc (kup kup doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuş uzum
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
14 cay kaşığı tarcın
Tuz
Karabiber
2,5 su bardağı sıcak su
imagesresimliyilbasiyemekleri5ad3ce7ea6b0d
Kestaneli Plav Tarifi
Kestaneleri yarım saat suda beklettikten sonra cizin Fırın tepsisine alıp onceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirinTencereye yağları koyun Havucları tavaya ekleyin ve kavurmaya başlayın Havuclar yumuşamaya başlayınca sırayla fıstık, kestane ve kuş uzumunu ilave edinPirinci nişastası gidene kadar yıkayın ve iyice suzun Kavurduğunuz malzemeye ilave edin Tuzunu ayarlayınPirincler şeffaflaşınca sıcak suyu, tarcın ve karabiberi de ilave ederek pilav suyunu cekene kadar pişirin Ağzına kağıt havlu koyarak 1015 dk demlendirinPilavınızı kucuk bir kaseye cok bastırmadan koyup, tabaklara ters cevirerek servis yapabilirsiniz Kasede pilavı fazla pastırmanız hamur olmasına sebep olur
Kestaneli Palv İcin Gereken Malzemeler
2 su bardağı pirinc (1 saat onceden ılık suda bekletilmiş)
250 gr kestane
1 adet havuc (kup kup doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuş uzum
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
14 cay kaşığı tarcın
Tuz
Karabiber
2,5 su bardağı sıcak su
imagesresimliyilbasiyemekleri5ad3ce7ea6b0d
Kestaneli Plav Tarifi
Kestaneleri yarım saat suda beklettikten sonra cizin Fırın tepsisine alıp onceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirinTencereye yağları koyun Havucları tavaya ekleyin ve kavurmaya başlayın Havuclar yumuşamaya başlayınca sırayla fıstık, kestane ve kuş uzumunu ilave edinPirinci nişastası gidene kadar yıkayın ve iyice suzun Kavurduğunuz malzemeye ilave edin Tuzunu ayarlayınPirincler şeffaflaşınca sıcak suyu, tarcın ve karabiberi de ilave ederek pilav suyunu cekene kadar pişirin Ağzına kağıt havlu koyarak 1015 dk demlendirinPilavınızı kucuk bir kaseye cok bastırmadan koyup, tabaklara ters cevirerek servis yapabilirsiniz Kasede pilavı fazla pastırmanız hamur olmasına sebep olur