Restoran Ayarında Kalamar Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kalamar
- 1 şişe maden suyu (Sade soda)
- 1 limon suyu
- 2 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Bulamak için
- Mısır unu
- Yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 kısım dere otu
- 1 diş sarımsak (1 çay kaşığı tuzda döv ez )
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 dilim ekmek içi
- 4 adet ceviz içi
Restoran Ayarında Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kalamarları uygunca yıka???? bir kaba al ve üzerine limon karbonat şeker ekle ????3,4 dk yoğur???? sonra buzdolabı poşetine al???? maden suyunun yarısını ekle ????ağzını sıkıca kapat???? bir cisim ile vur döv????onu sert yapan enzimleri parçalıyoruz
- Akabinde bir kaba al ????kalan maden suyunu ekle beklet????en az 30 dk????bekleme süreci bittikten sonra yıkamıyoruziyice suyunu süzüyoruz bir gazeteye seriyoruz????
- Üzerine kalamarları alarak kağıt havlu ile yeterlice suyunu çektiriyoruz???? sonrasında mısır ununa buluyoruz tek tek diziyoruz gazete üzerine???? hepsini birebir anda mısır ununa bularsanız birbirine yapışır
- Akabinde kızgın yağa atıyoruz fakat tek tek hepsini birebir anda avuçlayıp atarsanız tekrar yapışır tek tek atmanız kıymetli 3,4 dk dursun çabucak alın bazen 1 dk bile pişiyor denetim ederek pişirin zira yağda biraz fazla durdu mu lastikleşir
- Tarator sos için yoğurdu çırp, üzerine ince kıyılmış dereotu, tuzda ezdiğin sarımsak, dövülmüş ceviz içi, sirke, el ile ufak kesimlere ayrılmış ekmek içini güzelce karıştırın -son- deneyin ve benimle paylaşın lütfen .