teknolojiuzmani
FD Üye
Revani (Ocakta) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Revani (Ocakta) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlının şerbetini hazırlamak için; 4 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve soğuması için ocaktan alın.
- 3 yumurtayı bir kabın içine alın. Üzerine şekeri koyun ve şeker büsbütün eriyene kadar çırpın. Yağ, yoğurt ve irmiği de katın, karıştırın.
- Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek düzgünce karıştırın. Yağladığınız kaba (Ben fırın tepsisi kullandım) karışımı dökün.
- Ocağın en küçük yerinde en az alevde pişirin. Alt kısmı kızarınca öteki bir tepsi yardımıyla öteki tarafını da kızarması için çevirin. Ocağa tekrar koyun.
- Piştikten sonra birinci sıcaklığı geçsin, soğuk şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün. Üzerine fındık, ceviz ya da hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun