Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Revani Sade

Revani Sade

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Revani Sade Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi yahut antep fıstığı

Revani Sade Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şerbetimizi yapıyoruz. Küçük tencereye şeker ve suyu ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekliyoruz.
  2. Ocağı kapatıp, ılımaya bırakıyoruz. Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekliyoruz köpürene kadar mikser yardımıyla karıştırıyoruz.
  3. Sıvı yağı ve yoğurdu de ekleyip, çırpıyoruz.
  4. İrmiği ek edip, karıştırdıktan sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  5. Pişirmek için borcamı yağlıyoruz.
  6. Kabin içerisindeki harcı borcama ekleyip, daha evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz (30 dakika boyunca pişmekte olan fırın kapağını açmayın)
  7. Kürdan yardımıyla piştiğini denetim ettikten sonra fırından çıkarıyoruz.
  8. Bıçak ile dilimli halde kesiyoruz (Dilimlemeden şerbeti üzerine dökmeyin. ).
  9. Şerbet ılık revani sıcak iken şerbeti üzerine her yerine eşit olacak formda döküyoruz.
  10. Şerbeti çekene kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Servis ederken hindistan cevizi yahut antep fıstığı ile sunum ediyoruz. Afiyet olsun????????????????????
Revani Sade Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,324Kullanıcılar
ruhwadawSon üye
Üst Alt