bilgisayarci
FD Üye
Revani Sade Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Hindistan cevizi yahut antep fıstığı
Revani Sade Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetimizi yapıyoruz. Küçük tencereye şeker ve suyu ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekliyoruz.
- Ocağı kapatıp, ılımaya bırakıyoruz. Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekliyoruz köpürene kadar mikser yardımıyla karıştırıyoruz.
- Sıvı yağı ve yoğurdu de ekleyip, çırpıyoruz.
- İrmiği ek edip, karıştırdıktan sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
- Pişirmek için borcamı yağlıyoruz.
- Kabin içerisindeki harcı borcama ekleyip, daha evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz (30 dakika boyunca pişmekte olan fırın kapağını açmayın)
- Kürdan yardımıyla piştiğini denetim ettikten sonra fırından çıkarıyoruz.
- Bıçak ile dilimli halde kesiyoruz (Dilimlemeden şerbeti üzerine dökmeyin. ).
- Şerbet ılık revani sıcak iken şerbeti üzerine her yerine eşit olacak formda döküyoruz.
- Şerbeti çekene kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Servis ederken hindistan cevizi yahut antep fıstığı ile sunum ediyoruz. Afiyet olsun????????????????????