Revani (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Revani (Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbet materyallerini bir tencerede 10 dakika kaynatıyoruz, limon suyunu katıp 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- 3 yumurta ve 1 bardak şekeri blendırla 5 dakika çırpıyoruz, un ve irmiği en son katacak biçimde öteki malzemeleride ekleyip çırpıyoruz.
- İrmik ve unuda katıp homojen bir gram alana kadar karıştırıyoruz. Büyük uzunluk borcamı margarinle yağlıyoruz karışımımızı borcama döküyoruz.
- Evvelden 170 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. Yaklaşık 30 dakika heryeri eşit halde kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen revanimizi 5 dakika birinci sıcağının atması için bekliyoruz, kürdanla delikler açıp şerbetimizi yavaşça üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra ister hindistan cevizi ister diğer birşeyle süsleme yapıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.