teknolojiuzmani
FD Üye
Revani (Tam Ölçüsü İle Yapamayan Kalmayacak) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için ;
- 2 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı irmik
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Hindistan cevizi
Revani (Tam Ölçüsü İle Yapamayan Kalmayacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Derin bir tencereye şekeri ve suyu koyalım ocağın altını yakalım şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- 25 dakikaya kadar hazır oluyor ,parmağınıza bir damla şerbetten damlatın bal üzere hafifçe yapışkan ve kıvamlı olunca limon suyunu ekleyip ocaktan alın soğumaya bırakalım.
- Derin bir kaba yumurtaları kırıp köpürünceye kadar çırpalım akabinde şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpma sürecine devam edelim(ne kadar çırparsak o kadar güzel kabarıyor) akabinde irmiği ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Son olarak unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyince çırpıcıyı kenara alalım kaşık ile hafifçe karıştıralım kıvam alana kadar.
- Dikdörtgen borcamı fırça yardımı ile 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip sürelim.
- Kek karışımını dökelim eşit ölçüde yayalım ve evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 -35 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim ,kürdan yardımı ile pişip pişmediğini denetim edelim.
- Fırından alalım ve çatal ile birkaç küçük delikler açalım (şerbeti daha süratli ve daha hoş çekiyor) delikleri açtıktan çabucak sonra şerbeti dökelim ve oda sıcaklığına gelince revaniyi dolaba kaldıralım.
- 1. 5 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun????????.