Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Revani (Tam Ölçüsü İle Yapamayan Kalmayacak)

Revani (Tam Ölçüsü İle Yapamayan Kalmayacak)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Revani (Tam Ölçüsü İle Yapamayan Kalmayacak) Tanımı İçin Malzemeler


Keki için ;
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi

Revani (Tam Ölçüsü İle Yapamayan Kalmayacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Derin bir tencereye şekeri ve suyu koyalım ocağın altını yakalım şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  2. 25 dakikaya kadar hazır oluyor ,parmağınıza bir damla şerbetten damlatın bal üzere hafifçe yapışkan ve kıvamlı olunca limon suyunu ekleyip ocaktan alın soğumaya bırakalım.
  3. Derin bir kaba yumurtaları kırıp köpürünceye kadar çırpalım akabinde şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpma sürecine devam edelim(ne kadar çırparsak o kadar güzel kabarıyor) akabinde irmiği ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5. Son olarak unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyince çırpıcıyı kenara alalım kaşık ile hafifçe karıştıralım kıvam alana kadar.
  6. Dikdörtgen borcamı fırça yardımı ile 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip sürelim.
  7. Kek karışımını dökelim eşit ölçüde yayalım ve evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 -35 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim ,kürdan yardımı ile pişip pişmediğini denetim edelim.
  8. Fırından alalım ve çatal ile birkaç küçük delikler açalım (şerbeti daha süratli ve daha hoş çekiyor) delikleri açtıktan çabucak sonra şerbeti dökelim ve oda sıcaklığına gelince revaniyi dolaba kaldıralım.
  9. 1. 5 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun????????.
Revani (Tam Ölçüsü İle Yapamayan Kalmayacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lezzeti Ala Revani Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı irmik1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı toz şeker1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaAldığı kadar un Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker3.5 su bardağı su1-2 damla limon suyu Lezzeti Ala Revani Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Tam Kıvamında Revani Tanımı İçin Materyaller 1,5 su bardağı irmik1 su bardağı un1 su bardağı yoğurt1 su bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ4 adet yumurta1 paket vanilya tozu1 paket kabartma tozuYarım limon kabuğu rendesiYarım portakal kabuğu rendesiTereyağı Şerbeti için; 4 su bardağı su3,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Bu Hamurla Börek Yapamayan Kalmayacak Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı sütYarım su bardağı yoğurtYarım su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kuru maya2 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı sirke2 adet yumurta akı (Sarılar üzerine)Aldığı kadar un İçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Tam Tutan Revani Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker2 buçuk su bardağı suBirkaç damla limon Kek için; 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağından biraz eksik yoğurt1 çay bardağı süt1 buçuk su bardağı irmik2 paket kabartma tozu1 paket vanilyaUn (...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Mükemmel Turşu Kütür Kütür Turşu Yapamayan Kalmayacak Tarifi İçin Malzemeler Sevdiğiniz sebzeleri alabilirsinizSarımsak2 su bardağı sirke (Doğanay)1 su bardağı kaya tuzu1 yemek kaşığı limon tuzuYarım su bardağı şeker Mükemmel Turşu Kütür Kütür Turşu Yapamayan Kalmayacak Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt