
Revani Tanımı İçin Gereçler
Şerbet için;
- 3, 5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 6-7 damla limon suyu
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1, 5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1, 5 su bardağı irmik
- Çekilmiş fındık
- Hindistan cevizi
Revani Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbeti hazırlıyoruz. Su ve toz şekeri tencereye alıyoruz.
- Kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu tencereye döküp 2 dk. pişirip kenara alıyoruz.
- Evvelce yuvarlak borcamımızı peçete yardımıyla yağlıyoruz.
- Sonra kekimizi hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpük köpük olana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra sırayla öbür materyalleri alıp karıştırıyoruz.
- Borcama kekimizi döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz ve 35-40 dk. Pişiriyoruz.
- Ilık kekin üstüne ılık şerbeti döküyoruz.
- Şerbeti çekince üzerine fındık ve hindistan cevizi koyuyoruz.