Revani Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1.5 çay bardağı yoğurt
- 1.5 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Revani Tanımı Yapılışı
- Evvel şerbetimizi yapalım. Su ve toz şekeri tenceremize alalım.
- Toz şeker eriyince ocağı kısalım 5 dakika yoğunlaşıncaya kadar daha pişirelim.
- Limon suyunu da ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Yumurtalarımızı çırpalım. Toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Üzerine evvel yoğurt akabinde zeytinyağı irmiği ve unu ek edelim. Ben küçük borcamda yaptım kalın olsun hamuru diye sizler büyük borcamda da yapabilirsiniz.
- Kalıba karşımı boşaltalım.
- Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 30 dakika üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından alıp hafif soğuduktan sonra kurdan yardımıyla delikler açın.
- Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerinde gezdirelim.
- Şerbet soğuyunca istediğiniz biçimde servis yapabilirsiniz. Ben kaymak ve dondurma koydum üzerlerine. Afiyetler olsunnn????????????????.