
Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 tane portakal kabuğu
- 2 su bardağı un
- 2 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- Yarım limon suyu
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
- Badem
- Fındık
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpın.
- Daha sonra yoğurt, sıvı yağ,irmik ekliyoruz aynı zamanda çırpıyoruz.
- Şerbeti için; tencereye şekeri suyu koyup kaynatın üzerine limonu 4 de kesip içerisine atın.
- Aynı zamanda portakal kabuğunu rendeliyoruz onuda içine ekleyip çırpıyoruz, unu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Kabartma tozunu ekliyoruz üzerine de yarım limon suyunu sıkıp karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisini yağlayın karışımı tepsiye yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180° derecede üzeri kızarana kadar pişiyoruz.
- Piştikten sonra istenen şekilde dilimliyoruz.
- Ben şerbet ve keki ılıkken döküyorum.
- Daha sonra üzerine hindistan cevizi, fıstık, badem ve fındık isteğe göre atabilirsiniz. Ben hindistan cevizi tercih ettim.
Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı