Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bir parmak eksik toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk başa şerbet yapalım şeker ve su, limon tencere alıp ocak üstüne kaynasın üç damla limon sıkalım.
- Daha sonra bir kaba yumurta ve şeker alıp kaşık yada mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım.
- Yağ ,süt, irmik, kabartma tozu ,vanilya ,un ekleyip çırpalım.
- Un kontrolü ekleyelim, 1 buçuk su bardağı yeterli oluyor çok fazla olmasın güzlece karıştıralım.
- Tepsinin altını yağlayalım harcımızı dökelim.
- 180° 20 dk pişirelim.
- Şerbetimizi ocaktan alalım ılımasını bekleyelim.
- Revani fırıdan alalım soğusun.Şerbette ılısın.
- Şerbet revanin üzerine gezdirerek dökelim.
Birde şerbetin hepsini kullanmayın çok sulu olur dökerseniz kalan şerbeti kavanoz koyalım bir diğer tatlılar da kullanabilirsiniz.
Eğer tarif uyarsanız gerçekten çok hafif bir revani oluyor sade bir şekilde insanı yerken kesmiyor denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı