Revani Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz eksik süt
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Revani Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbetimizi hazırlayıp kenara ılıması için bırakıyoruz (kaynamaya başlayınca limonumuzu ekleyip 2 dk sonra altını kapatıyoruz).
- Daha sonra yumurta ve şekerimizi çırpıp öbür materyallerimizi ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Daha sonra borcamımızı sıvı yağ ile hafif yağlayıp kek hamurumuzu döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırınımıza yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Daha sonra kekimiz de ılık hale gelince ılık şerbetimizi üzerine döküp 2-3 saat dinlenmeye bırakıyoruz.