
Revani tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
- Hindistan cevizi
Revani tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Su, şekeri ocakta şekerler eriyene kadar kaynatıyoruz.
- Kaynayınca limon suyu ekliyoruz.
- Kapta yumurta ve şekeri uygunca çırpıyoruz.
- Sıvıyağ, yoğurt, irmik ekliyoruz 5 dakika çırpıyoruz.
- Vanilya, kabartma tozu, un ekliyoruz.Tekrar çırpıyoruz.
- Borcamı yağlıyoruz ve karışımı boşaltıyoruz.
- 25-30 dakika 180 derecede pişiriyoruz.
- Çıkartıp 10 dakika bekletip üstüne şerbeti döküyoruz.
- Şerbeti emince servis edebilirsiniz.
- Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.