Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Revani Tatlısı

Revani Tatlısı
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
revani-tatlisi.jpg

Revani Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynamaya başladıktan 3-4 dakika sonra birkaç damla limon suyunu ek edelim ve 3-4 dakika daha kaynatalım.
  3. Şerbetimizi ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
  4. Daha sonra kekin hamuru için yumurta ve toz şekeri çırpalım.
  5. Şeker güzelce eridikten sonra sıvı yağ, süt ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpalım.
  6. Daha sonra un, vanilya, kabartma tozu, irmik ve 1 adet limon kabuğu rendesini ek edip bir kere daha çırpalım.
  7. Hazırladığımız kek hamurumuzu yağladığımız borcama boşaltalım.
  8. Harcın eşit olması için kabımızı sağa sola sallayalım ve evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  9. Fırından aldığımız revaninin birinci sıcaklığının çıkması için 3-4 dakika bekleyelim.
  10. Akabinde eşit olacak halde dilimleyelim ve soğuyan şerbeti son olarak tatlının üzerine gezdirelim.
  11. Kek şerbetini çektikten sonra dilediğiniz halde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt