Revani Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon suyu
Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan 3-4 dakika sonra birkaç damla limon suyunu ek edelim ve 3-4 dakika daha kaynatalım.
- Şerbetimizi ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
- Daha sonra kekin hamuru için yumurta ve toz şekeri çırpalım.
- Şeker güzelce eridikten sonra sıvı yağ, süt ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpalım.
- Daha sonra un, vanilya, kabartma tozu, irmik ve 1 adet limon kabuğu rendesini ek edip bir kere daha çırpalım.
- Hazırladığımız kek hamurumuzu yağladığımız borcama boşaltalım.
- Harcın eşit olması için kabımızı sağa sola sallayalım ve evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız revaninin birinci sıcaklığının çıkması için 3-4 dakika bekleyelim.
- Akabinde eşit olacak halde dilimleyelim ve soğuyan şerbeti son olarak tatlının üzerine gezdirelim.
- Kek şerbetini çektikten sonra dilediğiniz halde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.