
Revani Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi(isteğe bağlı)
- 3 buçuk su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Revani Tanımı Yapılışı
- Evvel şerbeti için şeker su ve ince bir dilim limonu tencereye alalım ocağa koyun kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Yumurta ve yarım bardak şeker ve vanilyayı yeterlice çırpalım köpük kıvama gelene kadar daha sonra yağ yoğurt ve irmik ekleyelim.
- çırpalım un ve kabartma tozunu ekleyelim ve çırpalım yağlanmış tepsiye karışımı dökelim .
- Evvelden 180 derecede ısıttığımız fırına koyalım denetimli biçimde pişirelim üstü kızarana kadar.
- Fırından çıkardığımız revaninin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökelim 2 üç saat dinlendikten sonra servis yapalım afiyet olsun.