Revani Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet portakal rendesi
- Yarım portakal suyu
- 3 su bardağı şeker
- 3 buçuk bardak su
Revani Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım soğuya dursun şerbet ,ılık olacak 3 bardak şeker ve 3 buçuk bardak suyu 15 dk kaynatın.
- 2- 3 damla limon damlatın soğumaya alın öteki yandan revani için yumurta ve şekeri yeterlice çırpın .
- Başka materyalleri yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin.
- Hazır olunca yağladığınız borcama döküp 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Çıkarıp birinci sıcağı çıkınca şerbeti yavaş yavaş döküm şerbetini düzgünce çekince servis edebilirsiniz.