Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Revani

Revani
0
73

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
revani-21.jpg

Revani Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker /250 ml su bardağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • .
  • .
  • . .

Revani Tanımı Yapılışı

  1. Tüm şerbet gereçlerini bir kaba alıp kaynatın.
  2. Şerbeti kaynamaya başlayınca 16 dakika orta ateşte kaynatın.
  3. 3 yumurta bir kabın içine alın.
  4. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker büsbütün eriyene kadar karıştırın.
  5. Bir çay bardağı sıvı yağ, bir su bardağı yoğurt ve bir su bardağı irmikte ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  6. Son olarakta bir su bardağı un, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilya ekledikten sonra karıştırın.
  7. Yağlanmış borcama karışımı dökün.
  8. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  9. Fırından çıkardığınız revaninin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin.
  10. Dilimlediğiniz revanıyı hindistan cevizi, fıstık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,480Konular
981,427Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt