Revani Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı şeker /250 ml su bardağı
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
- .
- .
- . .
Revani Tanımı Yapılışı
- Tüm şerbet gereçlerini bir kaba alıp kaynatın.
- Şerbeti kaynamaya başlayınca 16 dakika orta ateşte kaynatın.
- 3 yumurta bir kabın içine alın.
- Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker büsbütün eriyene kadar karıştırın.
- Bir çay bardağı sıvı yağ, bir su bardağı yoğurt ve bir su bardağı irmikte ekledikten sonra tekrar karıştırın.
- Son olarakta bir su bardağı un, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilya ekledikten sonra karıştırın.
- Yağlanmış borcama karışımı dökün.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız revaninin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekletin.
- Dilimlediğiniz revanıyı hindistan cevizi, fıstık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.