Revani Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yada 2 limon rendesi
- 2 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1/2 (yarım) damla limon suyu
- Limon
- Antep fıstığı
Revani Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bir kaba şerbeti için şeker ve suyu koyuyoruz.
- Kaynayınca limon suyu ek edip bi 5 dk kadar kaynatıp sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra keki için bir kaba yumurta ve şekeri koyup köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sonra yağ, irmik, yoğurt, limon rendesini de ek edip karıştırıyoruz sonra bi eleğe(süzgeç) un, vanilya ve kabartma tozunu koyup eliyoruz sonrada karıştırıp çok az yağladığımız borcama koyuyoruz.
- Isıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. Kürdanla test edebilirsiniz????.
- Birinci sıcağı çıkan keke soğuk şerbeti döküyoruz ben öncesinde kürdanla keke bir çok defa deliyorum şerbeti daha düzgün çekebilmesi için dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun????.