Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Revani

Revani
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
revani-1.jpg

Revani Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yada 2 limon rendesi
Şerbeti
  • 2 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) damla limon suyu
Süsleme
  • Limon
  • Antep fıstığı

Revani Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle bir kaba şerbeti için şeker ve suyu koyuyoruz.
  2. Kaynayınca limon suyu ek edip bi 5 dk kadar kaynatıp sonra soğumaya bırakıyoruz.
  3. Sonra keki için bir kaba yumurta ve şekeri koyup köpürene kadar çırpıyoruz.
  4. Sonra yağ, irmik, yoğurt, limon rendesini de ek edip karıştırıyoruz sonra bi eleğe(süzgeç) un, vanilya ve kabartma tozunu koyup eliyoruz sonrada karıştırıp çok az yağladığımız borcama koyuyoruz.
  5. Isıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. Kürdanla test edebilirsiniz????.
  6. Birinci sıcağı çıkan keke soğuk şerbeti döküyoruz ben öncesinde kürdanla keke bir çok defa deliyorum şerbeti daha düzgün çekebilmesi için dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun????.
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt