![revani.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/02/revani.jpg)
Revani Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından biraz daha fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Revani Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi kaynamaya bırakalım 10 dk kaynayan şerbetimize limon suyumuzu ek edelim.
- Şurup kıvamına gelene kadar kaynatalım.
- Sonra kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım.
- Yumurtayla şekeri güzelce köpük olana kadar çırpalım.
- Köpük köpük olan yumurta harcımızı başka materyallerimizi ek edelim.
- Dikdörtgen borcamımızı yağlayalım.
- Evvelden 170 derece ısınan fırınımıza koyalım .
- 35 dk pişirelim.
- Pişen tatlımızın üzerine soğuyan şerbeti ek edelim 3-4 saat dinlendirelim (afiyet olsun).