Revani Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz eksik süt
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Revani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbeti hazırlamaya başlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ek ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatalım. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakalım.
- Kekini hazırlayalım. Bir kapta yumurta ve şekeri alarak çırpalım, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda öbür materyalleri de ek ederek kek hamurunu güzelce çırpalım.
- Hamuru yağlanmış borcama dökelim ve evvelce 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökelim. Dinlenen tatlımızı servis edelim. Afiyet olsun