Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 250 gr irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ 250ml
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre su
- 3,5 su bardağı şeker 250ml
- Bir kaç damla limon suyu
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta ve toz şeker, sıvı yağı iyice çırpıcı ile çırpıyoruz.
- Daha sonra irmik ve unu ilave ediyoruz.
- Vanilya şekerini ve kabartma tozunu da ilave edip iyice karıştırıyoruz .
- Yağlanmış borcama döküp bir iki kez yere vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
- Şerbet hazırlığına başlıyoruz.
- Suyumuza şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
- Kaynaması ile birlikte kısık ateşte toplam 45 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Pişen revanimizi de ılık olarak önce kesip daha sonra her yerine gelecek şekilde şerbetini ilave ediyoruz.
- 4- 5 saat dinlendikten sonra servis yapıyoruz afiyet olsun ????.