Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağından az toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti hazırlayıp 10 dakika boyunca orta ateşte pişirelim.
- Şerbet piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ekleyip çırpalım. Kuru malzemeleri ekleyip çırpalım.
- Kullanacağınız kalıbı ister yağlayın isterseniz yağlı kağıt serin.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirelim pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
- Fırından çıktıktan sonra dilimlere ayıralım ve üzerine soğuk şerbeti dökelim.
- En az 1 saat boyunca şerbeti çekmesini bekleyelim. Servis edilmeye hazırdır afiyet olsun ????