teknolojiuzmani
FD Üye
Revani Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik /250 ml su bardağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ / 125 ml çay bardağı
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı şeker /250 ml su bardağı
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlamalısınız.
- Derin bir tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır ve soğumaya alınır.
- Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak yeterlice çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
- Beğenilen bir koku ve tat vermesi için 1 adet portakalın kabuğunu rendeleyerek karışıma ekleyin.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek düzgünce çırpılır.
- Fırın kabını yağlayın ve kek hamuru dökün.
- 170°c fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarılan keki kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe nazaran süslenerek servis edilir.