Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı un
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 küçük dilim limon
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimizi yapıyoruz. Şekerimizi ve suyumuzu güzelce kaynatıp limon dilimimizi içine koyuyor ve soğumaya bırakıyoruz.
- Sonrasında yumurtamızı çırpıyoruz şekerimizi atıp güzelce çırpıyoruz.
- Daha sonra içine süt, yağ ve yoğurdumuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- En son içerisine irmiği, unu ,kabartma tozu ve vanilyalı atıp hafifçe karıştırdıktan sonra tepsimize dikiyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180° fırınımızda 25 dk kontrollü olarak pişiriyoruz. Fırınlar farklılık gösterebilir.
- Piştikten sonra hava alması için kekimizi çıkarıyoruz ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şurubumuzu döküyoruz.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı