![revani-6.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/27/revani-6.jpg)
Revani Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 adet portakalın kabuğu
- 1paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetini yaparak işe başlayalım .Malzemeleri tencereye alıp kaynatalım.
- Daha sonra yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım .
- Sırasıyla gereçlerimizi ekleyelim ,portakalımızın kabuğunu rendeleyelim.Sadece turuncu olan bölgesini almaya dikkat edelim .
- Akabinde güzelce karıştırıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirelim.
- Fırından alıp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra hazırlamış olduğumuz bir çay bardağı portakal suyunu üstünde gezdirelim.
- Kekimiz soğuduktan sonra hafif ılık olan şerbeti üstünde gezdirelim .Tatlımız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun ????.