bilgisayarci
FD Üye
Revani Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 ,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- portakal limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı ceviz (İsteğe bağlı)
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 3-5 damla şimon
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi koyup, kaynatıp, soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şekeri uygunca çırpıp, öteki malzemeyi yavaş yavaş ekleyelim.
- Daha sonra büyük kare borcumu yağlayıp, harcımı döküp, 180 derece fanlı fırında 30 dakika pişirelim fanlı değilse daha fazla sürebilir üstü kızarana kadar.
- Pişen tatlımızı çıkarıp, birinci sıcağı çıkınca şerbeti denetimli döküp soğumaya bırakalım daha sonda afiyetle yiyelim