bilgisayarci
FD Üye
Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- (varsa bir adet portakal rendesi)
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu kaynatalım. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatalım.
- Revani için yumurta ve şeker çırpalım. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpalım.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyerek çırpalım.
- Yağlamış kare borcama döküp 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun. .