
Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağından iki parmak eksik süt
- 1 limon rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı şeker
- 4 şu bardağı su
- 5-6 damla limon
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Şerbetimizin soğuk olması gerekiyor. 3 su bardağı şekere, 4 su bardağı su ekleyip, ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayınca 5-6 damla limon sıkıp, 10 dakika daha kaynatalım ve altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şekeri derin bir kap içerisinde iyice çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip çırpalım.
- Yağlanmış (Büyük boy yuvarlak borcam kullandım. Büyük boy kare borcam da kullanabilirsiniz) borcama harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede ki fırınımıza koyup yaklaşık 30-35 dakika üzerini kızarana kadar pişirelim.