elektronikci
FD Üye
Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 limon kabuğu
- 3 su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- Yarım limon suyu
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Şerbet 15 dakika kaynasın.
- Limon suyunu da ekledikten sonra da 10 dakika daha orta ateşte kaynatıyoruz.
- Şerbet 20-25 dakika kaynaması lazım.
- Limon büyükse çeyrek limon suyu olması lazım.
- Keki içinde 4 yumurta ve 1 çay bardağı şekeri ekleyip 10 dakika boyunca çırpıyoruz.
- Yoğurt ve sıvı yağınıda ekleyip çırpıyoruz.
- Diğer kalan malzemeleride ekleyip çırpıyoruz.
- Borcamı yağlayıp hamuru döküyoruz 170 derecelik ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı geçince soğumuş şerbetini döküyoruz.
- Dolapta 3-4 dinlendikten sonra tüketiyoruz.