Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta ️
- 1 su bardağı yoğurt ️
- 1 su bardağı irmik️
- 1 paket kabartma tozu vanilya ️
- 1 su bardağı un️
- 1 çay bardağı şeker ️
- 1 çay bardağı sıvı yağ ️
- 3 su bardağı şeker ️
- 3,5 su bardağı su ️
- 2-3 damla limon
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbeti ocağa alalım ve kaynadıktan sonra limon suyunu ek edip, altını kısıp, yaklaşık on dakika kadar kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakınız.
- Daha sonra yumurta ile şekeri yoğurt kıvamına gelene denk karıştırınız ve daha sonra yoğurt, sıvı yağ ek edip karıştırınız.
- Daha sonra öbür gereçleri ek ediniz un hariç. Güzelce karıştırıp unu azar azar ek ediniz.
- Kare borcamı güzelce yağlayıp, fırını 175 dereceye ayarlayınız. Yaklaşık 30 dakika ya kadar pişiriniz.
- Piştikten sonra birinci sıcaklığı geçince dilimleyiniz. Soğumuş olan şerbeti dökünüz.
- Şerbet çektikten sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. ????????????????????
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı