bilgisayarci
FD Üye
Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon ek ederek kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar daha kaynatalım.
- Yumurta ve şekeri beyazlayıp, köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Diğer gereçleri ekleyip çırpalım.
- Hamuru yağlanmış kare borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
- Tatlıyı fırından alınca 5 dakika dinlendirelim ve dilimlere keselim. Ilınmış şerbeti üzerine dökelim afiyet olsun.