Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Revanili Pasta

Revanili Pasta
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
revanili-pasta.jpg

Revanili Pasta Tanımı İçin Materyaller

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı un
  • 2 kabartma tozu
  • 2 vanilya
Şerbet için;
  • 6 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 3 damla limon suyu
Üzerini süslemek için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket sade krem şanti
  • Çikolata sosu

Revanili Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şerbet hazırlanır. Şeker ve su karıştırılarak ocağa alınıp şerbet hazırlanır.
  2. Kaynayan şerbete 3 damla limon damlatılır.
  3. 10 dk daha kaynatılıp ocaktan soğuması için alınır.
  4. Yumurtalar köpürünceye dek mikserle çırpılır.
  5. Şeker eklenerek düzgünce çırpılır.
  6. Başka tüm materyaller eklenip karıştırılır. Büyük uzunluk tepsi fırını yağlanıp hamur içine dökülür.
  7. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk alt üst ayarında pişirilir. ( fırın farkı olduğu için kesinlikle kürdan testi yapılma).
  8. Kek piştikten sonra fırından çıkarılıp birinci 5 dk bekletildikten sonra soğuk şerbet dökülürki kek hamurlaşmasın.
  9. Revanimiz soğuduktan sonra evvelce hazırlanmış olan kremşanti üzerine dökülüp 5 dk buz dolabında bekletilir ki kıvam alsın diye.
  10. Son olarak çikolata sosunu üzerine gezdirerek süsleye bilirsiniz(üsleme isteğe bağlı istediğiniz her şeyle damak zevkinize nazaran süsleye bilirsiniz)şimdiden afiyet bal şeker olsun.
 
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt