Revanili Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 3 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı irmik
- 4 su bardağı un
- 2 kabartma tozu
- 2 vanilya
- 6 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- 3 damla limon suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket sade krem şanti
- Çikolata sosu
Revanili Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbet hazırlanır. Şeker ve su karıştırılarak ocağa alınıp şerbet hazırlanır.
- Kaynayan şerbete 3 damla limon damlatılır.
- 10 dk daha kaynatılıp ocaktan soğuması için alınır.
- Yumurtalar köpürünceye dek mikserle çırpılır.
- Şeker eklenerek düzgünce çırpılır.
- Başka tüm materyaller eklenip karıştırılır. Büyük uzunluk tepsi fırını yağlanıp hamur içine dökülür.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk alt üst ayarında pişirilir. ( fırın farkı olduğu için kesinlikle kürdan testi yapılma).
- Kek piştikten sonra fırından çıkarılıp birinci 5 dk bekletildikten sonra soğuk şerbet dökülürki kek hamurlaşmasın.
- Revanimiz soğuduktan sonra evvelce hazırlanmış olan kremşanti üzerine dökülüp 5 dk buz dolabında bekletilir ki kıvam alsın diye.
- Son olarak çikolata sosunu üzerine gezdirerek süsleye bilirsiniz(üsleme isteğe bağlı istediğiniz her şeyle damak zevkinize nazaran süsleye bilirsiniz)şimdiden afiyet bal şeker olsun.