Reyhan Şerbeti (Mis Kokulu Çok Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
- Yarım demet mor reyhan (Mor yapraklı)
- 3 litre su (Kaynar su)
- 2.5 su bardağı şeker
- 1 kabuk tarçın
- 1 yemek kaşığı limon tozu
Reyhan Şerbeti (Mis Kokulu Çok Lezzetli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel ketıla su koyup kaynatalım suyumuz kaynarken yarım demet mor reyhanı yıkayalım.
- Kaynar suyumuzu büyük bir kabın içine koyalım. İçine reyhanı tarçını şekeri limon tozunu atalım.
- Şeker eriyene kadar karıştırıp, kapağını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Tel süzgeçten geçirip sürahiye yahut şişelere dolduralım buzdolabında soğutalım. Sonraki gün buz üzere ferah ferah içelim.