Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Materyaller
- 1 bağ mor reyhan
- 1-2 adet kabuk tarçın
- 2-3 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1.5 litre kaynatılmış sıcak su
Reyhan Şerbeti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Reyhanımızı güzelce yapraklarını ayıklayalım yıkayalım.
- Derin kaseye alalım.
- Üzerine limon tuzunu, kabuk tarçını ,karanfili ve şekeri ilave edelim.
- En son olarak kaynattığımız suyu ekleyelim karıştıralım, ağzını kapalım, soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan güzelce süzelim, tekrar buzdolabında gönderelim.
- İçerisine servis ederken buz kesimleri ekleyelim.
- Enfes aroması tadıyla serin serin içmeye hazırdır reyhan şerbetimiz .