Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Gereçler
- 1 demet reyhan
- 5-6 adet limon tuzu
- 6 su bardağı sıcak su
- 6 yemek kaşığı toz şeker (eğer çok tatlı sevmiyorsanız, 4 yemek kaşığı kullanabilirsiniz.)
- 1 tane çubuk tarçın
- 3-4tane karanfil
Reyhan Şerbeti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Reyhanları güzelce yıkayalım ve tencerenin içerisine alalım.
- Üzerine kaynamış sıcak suyu, şekeri karanfil, tarcın ve limon tuzunu ek edelim.
- Toz şeker eriyene kadar karıştırıp, tencerenin ağzını kapatalım.
- Muhakkak kaynatmıyoruz. Haşlama yolu ile yani sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet.
- Bu formda soğumaya bırakalım.
- Akabinde tencerenin içerisindeki reyhanları süzgeç yardımı ile süzerek çıkartalım.
- Güzelce soğuttuktan sonra, servise hazır.