
Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Gereçler
- 1 demet reyhan
- 1 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
- 3 dilim limon
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 2 litre kaynar su
- 1 çubuk tarçın (İsteğe bağlı)
- 3-4 tane karanfil
Reyhan Şerbeti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir demet reyhanı alın, yapraklarını ayırın. Yıkayıp süzün. Derin bir kabın içerisine reyhanları koyun.
- Üzerine şekeri, limon tuzunu, limon suyunu, karanfili ekleyin. Dilimlenmiş limonları da ekleyin.
- 2 litre kaynar suyu reyhanların üzerine ekleyin. Kabın üzerini bir tepsiyle kapatın. Soğuyana kadar bu biçimde dursun.
- Soğuyunca süzün sürahiye koyun. Buzdolabına kaldırın. Uygunca soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.