Reyhanlı Patatesli Tombiş Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram kıyma
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı doruklu un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zirveli reyhan
- 1 çay kaşığı kimyon ,kırmızı toz biber
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litreye yakın su denetimi koymakta fayda var
Reyhanlı Patatesli Tombiş Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı yoğurma kabına alıp üzerine soğanı rendeleyelim.
- Öbür malzemeleride koyup güzelce 10 dakika kadar yoğuruyoruz.
- Elimizi suya batırarak büyük çiğ köfte büyüklüğünde yapalım siz isterseniz biraz küçük yapabilirsiniz fakat bu türlü çok hoş oluyor.
- Köfteleri bitirdikten sonra buzdolabında patates pişene kadar bekletiyoruz.
- Patatesleri soyup yıkadıktan sonra 4 kesime bölüyoruz.
- Tencereye sıvı yağı koyalım ocağa alıp üzerine salçayı ek ederek kavuralım.
- Patatesleri ek edip biraz kavuruyoruz.
- Tuzu koyup üzerine kaynar su koyup orta ateşte patatesleri pişiriyoruz.
- Patatesler tam pişmeye yakın köfteleri suya bırakalım birlikte tekrar pişirelim.
- Köfteli patates yemeği 10 dakika kadar dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.