Robespierre Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana bonfile ( bütün halde)
- 200 gram tereyağ
- 1 bağ roka
- Toz parmesan peyniri
- Zeytinyağı
- Kekik
- Tuz
- İnce dilim ekmek
Robespierre Tanımı Yapılışı
- Eti evvel zeytinyağı ve kekikte 2-3 saat oda ısısında dinlendirin.
- Daha sonra döküm tavayı orta ateşte güzelce ısıtıp altını kısın etin dış kısımlarını çevire çevire mühürleyin. Etin mühürlenme kademesi suyunun içinde kalması için değerli.
- Pişen eti kesme tahtasında çok ince ya da çok kalın olmayacak biçimde dilimleyin. (bu etapta rokalarınızı yıkayın irice doğrayın ve ekmek dilimlerinizi güzelce kızartın).
- Farklı bir geniş tencere ya da ısıya sağlam fırın kabında tereyağını düzgünce eritip yanmayacak kadar ısıtın ve dilimlediğiniz etleri tereyağı içinde güzelce pişirin.
- Etlerin çabucak akabinde yıkayıp iri doğradığınız rokaları kalan tereyağ içinde hafif çevirip etlerin üzerine koyun.
- Son evre olarak kalan tereyağında kızarmış ekmeklere yağı güzelce çektirin ( gerekirse tereyağı ekleyin ekmeklerin yağsız kuru olmaması gerekli).
- Ekmeklerı etlerin etrafına güzelce dizin. Üzerine toz parmesan, kekik serpin. ●tuzu en son servisten evvel serpiyoruz.
- Yemeğin süratlice servise hazırlanması gerekli olduğu için gereçleri ve tabakları elinizin altında hazır tutarsanız çok daha güzel olur. ☆.
- Ben yanında fırında kaşarlı mantar ve patates püresiyle servis ettim lakin tek başına pek kâfi bir yemektir ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.