Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rokfor peyniri yenir mi? Rokfor peynirinin faydaları nelerdir?

Rokfor peyniri yenir mi? Rokfor peynirinin faydaları nelerdir?
0
80

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
rokfor_peyniri_yenir_mi_rokfor_peynirinin_faydalari_nelerdir_1629100908_8272.jpg

Ülkemizde küfrü peynir olarak bilinen Rokfor peyniri Fransa'nın mutfağına özgüdür. Sağlıklı bakteriler üreten peynir, normal peynirden farklı bir aromaya sahiptir. Yüzyıllardır yapılmasına rağmen artan endüstriyel mutfak lezzetiyle beraber tüm dünyada satışa sunulmaktadır. İçeriğinde yüksek oranda kalsiyum içerir. Rokfor peyniri yenir mi? Rokfor peynirinin faydaları nelerdir?

Rokfor peyniri ilk olarak 12.yüzyılların sonunda Güney Fransa'da yerel halk tarafından keşfedilmiştir. Koyun sütünden yapılan rokfor peyniri mağaralarda kalıplara eklenerek uzun süre bekletilir. Bu süre zarfında süt doğal bakteriler üretir. Peynirin deliklerinde oluşan bu bakteriler yeşil renkte olduğundan ilk bakışta küflü olarak algılanır. Değişik bir aroması olan rokfor peyniri Fransızların mutfaklarının vazgeçilmezidir. Rokfor peyniri uzun süre bekletilse bile yumuşacık kalır. Erkenden sertleşen rokfor peyniri orijinal değildir. 

qWjjt_1629102736_4048.jpg

ROKFOR PEYNİRİ NASIL TÜKETİLİR?

Rokfor peyniri tereyağı kıvamındadır. Diyet yapmak isteyenler için ideal bir besindir. Mevsimsel yeşilliklerle beraber karıştırılıp öğün olarak tüketilebilir. Bunun yanı sıra davetlerde de hazırlanan aperatiflerde kullanılır. Öte yandan özel soslarla hazırlanmış makarnalara da eklenebilir. Tavuk ve bonfile yemeklerinin yanında da servis edilebilir. 

SmyHj_1629102777_5956.jpg

ROKFOR PEYNİRİNİN FADYALARI NELERDİR?
  • Doğadaki faydalı bakterileri barındıran rokfor peyniri vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlar. 
     
  • Kemik, kas ve diş gelişimi için gerekli olan kalsiyumu barındıran rokfor peynirini uzmanlar özellikle çocuk yaşta tüketilmesi tavsiye edilir.
     
  • Küf doğal bir bakteri olarak antioksidan üretir. Bu antioksidan bağışıklığın güçlenmesini sağlar. 
     
  • Vücudun direncini hastalıklara karşı artırır. 
     
  • Bağırsakların işlevselliğini düzenleyerek sindirim hastalıklarının önüne geçer.
     
  • Protein bakımından zengin olan rokfor peyniri stres, yorgunluk ve depresyonu önler.
     
  • Kandaki şeker oranını düzenler.
     
  • Uzun süreli tokluk hissi verdiğinden abur cubur yeme ihtiyacını ortadan kaldırır. 

 

Similar threads

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde geleneksel üretim şeklinde üretilen yeni bir peynir daha eklendi. Fransa’dan dünyaya yayılan küflü peynir olarak adlandırılan Rokfor hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtlıyoruz. Rokfor peyniri nedir ve nasıl tüketilir? Rokfor peynirinin kullanım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Rokfor peyniri hangi hayvanın sütünden yapılır? Genel olarak koyun sütünden üretilen rokfor peyniri veya diğer adı ile danablu peyniri, mayalanmasının ardından bir süre mağaralarda bekletilerek rokfor küfü ile asıl aromasına kavuşan peynir çeşididir. Büyük tekerlek şeklinde üretilen rokfor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Ezine peyniri, eşsiz aroması ve lezzeti ile kahvaltı sofralarına çok yakışan bir peynir çeşididir. Son zamanlarda ‘Ezine peyniri nedir, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, nasıl saklanır, çeşitleri nelerdir?’ gibi konuları yazımızda sizler için derledik. HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Aronia bitkisinden elde edilen meyveye aronya denir. Son günlerde popülerliği artan meyve Antik çağlardan beri tüketilir. Tüm vücudu bakteri ve virüslerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Ülkemizde yeni yeni üretimi başladı. Peki Aronya meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Sağlıklı besinlerin başında gelen kavunun iç meyvesi ve kabukları olduğu gibi çekirdeklerinin de faydası vardır. çoğu kişi bilmez ancak Doğu ve Güney Doğuda yerel halkın sıklıkla tükettiği besinlerden biridir. Yaz meyvesi olan kavunun çekirdeğini ise kurutarak yıl boyu tüketebilirsiniz. Kavun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt