Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak az galeta unu
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
- Tuz
- 3 adet patates
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yoğurma kabımıza köftemizin materyallerini alıp düzgünce yoğuralım ve kabımızın üzerini kapatıp dolapta bir saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenen köftemizi tekrar yoğurup rulo halini vererek yağlı kağıt içine saralım.
- Kağıdımızın üzerini ıslayıp evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda yaklaşık 40 -45 dk pişirelim.
- Köftemiz pişerken sosu için yağımızı eritip üzerine salçamızı koyup kavuralım.
- Üzerine piyazlık doğradığımız soğan ve sarımsağı ek edip kavurma sürecine devam edelim.
- Son olarak tuz ve suyu ekleyip 5 dk daha pişirme sürecini gerçekleştirelim.
- Püremiz için ise patateslerimizi haşlayıp süzelim.
- Ezdiğimiz patateslerimize yağ, tuz ve sütümüzü ek edip güzelce karıştıralım. Püremiz hazır????????????.
- Pişen köftemizi alıp birinci sıcaklığı çıkınca dilimleyip fırın kabımıza dizelim.
- Üzerine yaptığımız sosu dökerek tekrar fırınımıza yerleştirelim. (pişirme sürecinin birinci 10 dk sını üzeri kapalı bir formda son 10 dk sını ise üzeri açık halde gerçekleştirelim. ).
- Servis kademesinde tabağımıza püremizden ve rosto köftemizden koyarak enfes yemeğimizi servis edebiliriz????????????????.