Rosto Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 300 grm yağsız dana kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz ,kırmızıbiber, karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, pul biber ,sarımsak tozu, kuru maydanoz
Rosto Köfte Tanımı Yapılışı
- Merhaba öncelikle soğan ve sarımsakları rendeleyip suyunu alıyoruz ve kıyma ile karıştırıp bütün baharatlarını ek edip uygunca yoğuruyoruz .
- Daha sonra fırın kağıdına rulo yaparak güzelce sarıyoruz iki tarafını da güzelce sıkıştırıp 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz ve sosunu hazırlıyoruz.
- Domatesleri rendeleyip tereyağı ile kavuruyoruz ve baharatlarını salçasını karıştırıyoruz.
- Şayet domateslerin suyu az ise az su ek edebilirsiniz.
- Ben etmedim domatesin suyu kâfi geldi.
- Fırından çıkarmış olduğumuz rulo köfteyi parmak kalınlığında dilim dilim kesiyoruz.
- Ben patates püresi ile yaptım isterseniz pilavla da çok lezzetli olur.
- Evvel patates püresini üzerine de köfteleri ve en üste domatesli sosunu gezdirin .