Rulo Katmer Poğaça Tanımım İçin Materyaller
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 6.5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu toz kırmızı biber
- 250 gram lor peyniri
- 150 gram kaşar peyniri
- Maydanoz 1 demet
- 1 yumurta sarısı
- Sıvı yağ
Rulo Katmer Poğaça Tanımım Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar öncelikle süt ve suyumuzu ılık hale getiriyoruz yoğurma kabına alıp toz şeker tuz maya sıvı yağ ekleyip karıştıralım yavaş yavaş ununu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz sonra 15 dakika dinlendirelim.
- Sonra dinlenen hamurumuzu 6 eşit bezeye ayıralım hazırladığımız sosu bezelerin üstüne 1 tatlı kaşığı kadar dökelim elimizle sosu kenarlarına sürüyoruz sonra streçleyip 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Dinlenen bezeleri açma tahtasının üzerinde yuvarlak formda açalım elinizi yağlayarak yağlayıp bir sağdan bir soldan katlayıp uçlarıda birleştirip dinlendirelim.
- Sonra hamuru dikdörtgen halinde açalım bir kenarını bıçak yardımıyla şeritler keselim bir tarafına da harcımızı koyup rulo halinde sarıyoruz.
- Bu biçimde yapıp tepsiye diziyoruz dizdikten sonra yumurta sarısı ve sostan 1çorba kaşığı ekleyip üzerine sürülür sonra susamda serpip 180 derece fırında 30 dakika kadar kızarana kadar pişirelim ve hazır herkese şimdiden afiyet olsun.????????????????????????????????????