Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi)

Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi)
0
19

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi) Tanımı İçin Malzemeler


Kek için;
  • 4 adet yumurta (beyazı ve sarısı başka çırpılacak )
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 6-7 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartmatozu
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
Ara kreması için;
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 40 gram sütlü-40 gram bitter çikolata
Üzeri için;
  • 100 ml kremayı ısıtıp
  • Ayrıca 40 gram sütlü-40 gram bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırın.

Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kekimiz için; 4 yumurta beyazı ve 1 çay bardağı toz şekeri kuru bir kapta çırpıyoruz aykırı çevirdiğimizde akmayacak katı kıvamda olacak.
  2. Başka bir kapta 4 yumurta sarısını çırpma tel ile çırpıyoruz kıvam açılmasını sağlıyoruz ve 6- 7 yemek kaşık olan sıcak suyumuzu da yavaş yavaş sarılara katıyoruz yavaş katalım yoksa yumurta pişer.
  3. Suyu kattıktan çabucak sonra bekletmeden başka bir kasede karıştırdığımız bu gereçleri (1 çay bardağı un, yarım çay bardağı nişasta ,1 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 2 buçuk yemek kaşık kakao) tek seferde yumurtanın sarısı olan sulu karışıma ekliyoruz ve kas katı artık sıkıntı çırpılan bir karışım oluyor 2 yemek kaşığı daha sıcak su ekleyip bir iki tıp daha karıştıralım.
  4. İlk öbür hazırladığımız yumurta akından ıkı yemek kaşık kakaolu karışıma ekleyelim ve spatula ile karıştırmaya devam ediyoruz .
  5. Yeniden beyazdan alıp devam ediyoruz.
  6. Sonra kakaolu karışımı kalan beyaz aklara katıyoruz spatula ile karıştırıp uygunca birbirine geçmesini sağlıyoruz.
  7. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı döküyoruz.
  8. 7- 8 dakika kürdanla bakalım pişince çıkarıyoruz.
  9. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra birinci sıcaklığı geçince rulo olarak sarıyoruz ve o halde 20 -25 dakika bekliyor kekimiz. 20 dakika sonra yağlı kağıttan çıkarıyoruz.
  10. Kreması için.
  11. 2 su bardağı süt içine 1 yumurta, yarım çay bardağı toz şekeri ,nişastayı ve unu koyup göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  12. karıştırmayı asla bırakmıyoruz pişene kadar karışacak katı hale gelecek.
  13. Piştikten 5 -6 dakika sonra (ilk sıcaklık çıkınca) içine 1 paket vanilyayı ve çikolataları ekliyoruz.
  14. Mikser yada rondo ile karıştırıyoruz ve çabucak 1 paket krem şanti ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  15. Buzdolabına koyup 15- 20 dakika biraz daha koyu kıvam almasını sağlıyoruz.
  16. En üstüne çikolata sos için kremayı ateşte kaynatıyoruz ateşten alıp çikolataları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  17. 10 dakika sonra kekin üstüne dökelim sıcakken dökmeyelim.
  18. Şimdi kekimizin içine orta kremayı sürüyoruz ve rulo biçiminde sarıyoruz .
  19. En üstüne de kremayla yaptığımız çikolata sosundan döküyoruz.
  20. İsteğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Buzdolabına koyalım 2 -3 saat sonra servis edebiliriz.
Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,360Mesajlar
30,219Kullanıcılar
HeralexSon üye
Üst Alt