
Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay bardağı un
- 3 su bardağı süt
- Yarım paket muzlu puding(isteğe nazaran farklı tatlar kullanılabilir)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım sana yağı
- Muz
- Krem şanti(2 poşet)
- 1 su bardağı süt
- Çilek
Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
- Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra kalan materyalleri de ek edip tekrar çırpıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin tamamına yayıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180°c fırında pişiriyoruz. ( kısa müddette pişiyor bisküvi üzere olmamalı).
- Bu sırada kreması için vanilya ve sanayağı hariç tüm materyalleri ekleyip pişiriyoruz.
- Göz göz olan kremaya vanilya ve sanayağını ekleyip altını kapatıyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca içine muz ezip ekliyoruz.
- Pişen keki sıcakken sarıp soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra açıp içine ılıyan kremayı uzunlamasına tüm keke yayalım.
- Daha sonra sarıp bi kenara bırakalım.
- Üzeri için isteğe bağlı çilekli yahut sade krem şantiyi çırpıp sürelim. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.