
Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı k. kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı çiğ krema
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
- 2 adet muz
- 200 gr sütlü çikolata
- 200 ml çiğ krema
- 40 gr beyaz çikolata
- Fndık içi
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kremayı hazırlayalım. Un, şeker, nişasta, süt ve yumurta sarısını bir kapta güzelce karıştırın.
- Süzgeçten süzerek tencereye alın.
- Kaynayana kadar daima karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra vanilini ekleyin ve ocaktan alın.
- Hazırladığınız kremayı bir tabağa alıp üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldırın.
- Büsbütün soğuduktan sonra çırpma kabına alın, üzerine çiğ krema ve toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
- Bu evrede kıvamı çok koyu ise bir iki kaşık soğuk süt ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Pandispanya için yumurta sarısını ve beyazını ayırın.
- Yumurta sarısı ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Kuru materyalleri en az iki kere eledikten sonra yumurta sarısına ekleyin, sıcak su ve sıvı yağı da ekleyip tekrar çırpın.
- Daha sonra başka bir kapta yumurta beyazını karşıt çevirince akmayacak kıvama gelene kadar çırpın.
- Hazırladığınız yumurta sarısı karışıma yumurta aklarını 2-3 kerede yavaş hareketlerle yedirin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine eşit formda dökerek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak pişirin.
- Pandispanya sıcakken rulo yapıp 1-2 dk bekletin ve açıp kremayı her yerine eşit halde yayın.
- Muzu da koyduktan sonra rulo yapıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- Sonrasında üzerine ganajı döküp rondodan çekilmiş fındıkları serpin. ( ganaj için çiğ kremayı ocağa alıp ısıtın, kaynama noktasında geldiğinde altını kapatıp çikolatayı ekleyin ve karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. )
- Beyaz çikolatayı birkaç damla sıvı yağ ekleyerek benmari adabı eritin ve buzdolabı poşetine koyarak pastanın üzerine sıkarak desen yapabilirsiniz.
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı