Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rulo Pasta

Rulo Pasta
0
29

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
rulo-pasta.jpg

Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler


Pandispanya için;
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı k. kabartma tozu
Kreması için;
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı çiğ krema
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti
İçine;
  • 2 adet muz
Üzerine ganaj için;
  • 200 gr sütlü çikolata
  • 200 ml çiğ krema
Süsleme için;
  • 40 gr beyaz çikolata
  • Fndık içi

Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel kremayı hazırlayalım. Un, şeker, nişasta, süt ve yumurta sarısını bir kapta güzelce karıştırın.
  2. Süzgeçten süzerek tencereye alın.
  3. Kaynayana kadar daima karıştırarak pişirin.
  4. Kaynadıktan sonra vanilini ekleyin ve ocaktan alın.
  5. Hazırladığınız kremayı bir tabağa alıp üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldırın.
  6. Büsbütün soğuduktan sonra çırpma kabına alın, üzerine çiğ krema ve toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
  7. Bu evrede kıvamı çok koyu ise bir iki kaşık soğuk süt ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  8. Pandispanya için yumurta sarısını ve beyazını ayırın.
  9. Yumurta sarısı ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  10. Kuru materyalleri en az iki kere eledikten sonra yumurta sarısına ekleyin, sıcak su ve sıvı yağı da ekleyip tekrar çırpın.
  11. Daha sonra başka bir kapta yumurta beyazını karşıt çevirince akmayacak kıvama gelene kadar çırpın.
  12. Hazırladığınız yumurta sarısı karışıma yumurta aklarını 2-3 kerede yavaş hareketlerle yedirin.
  13. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine eşit formda dökerek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak pişirin.
  14. Pandispanya sıcakken rulo yapıp 1-2 dk bekletin ve açıp kremayı her yerine eşit halde yayın.
  15. Muzu da koyduktan sonra rulo yapıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  16. Sonrasında üzerine ganajı döküp rondodan çekilmiş fındıkları serpin. ( ganaj için çiğ kremayı ocağa alıp ısıtın, kaynama noktasında geldiğinde altını kapatıp çikolatayı ekleyin ve karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. )
  17. Beyaz çikolatayı birkaç damla sıvı yağ ekleyerek benmari adabı eritin ve buzdolabı poşetine koyarak pastanın üzerine sıkarak desen yapabilirsiniz.
Not: ganajı yaptıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin, kıvam aldıktan sonra pastanıza dökün ????.

Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,341Mesajlar
30,209Kullanıcılar
bambooSon üye
Üst Alt