bilgisayarci
FD Üye

Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 50 gram tereyağı
- Muz
- Damla çikolata
- 1 paket krem şanti (2 tanesi kullanılacak)
- Yarım su bardağı süt
Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak pastamızın kreması hazırlanır. Krema için bir tencereye öncelikle kuru tüm malzemeleri katarak çırpma teliyle karıştıralım. Püf noktası topaklaşmaması için daha sonra sütü katalım.
- Ocağın altını açalım. Koyulaşıncaya kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın.
- Daha sonra pandispanya hazır oluncaya kadar kremayı soğumaya bırakın.
- Pastamızın pandispanyasını hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri derince bir kapta karışım beyazlayana kadar iyice mikser yardımı ile çırpın. Daha sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın.
- Pandispanyamızı pişirelim. Tepsiye yağlı kağıt sererek hamuru her yeri eşit ince bir katman olacak şekilde yayın. Ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Kekimizi rulo yapalım. Kek pembeleştikten sonra fırından çıkarın, başka bir tepsinin üzerine ters çevirin.
- Altındaki pişirme kağıdını soyun. Kenarları çok düzgün değilse bıçak ile keserek düzeltin.
- Pastamızın kremasını sürelim. Hazırladığımız kremanın tamamını üzerine yayın. Daha sonra kestiğimiz muzu ve damla çikolatasını kremanın üzerine yerleştirdikten sonra ile rulo şeklinde kekimizi saralım.
- Pastamızın buzdolabında dinlendirelim. Ruloyu iyice soğuması için en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlendirmemizin sebebi krem santinin erimemesi için.
- Pasta soğuduktan sonra krem şantiyi hazırlayarak kekin üzerini tamamen kapatın. İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben benmari usulü erittiğim çikolatayla süsledim. Üzerine de antep fıstığı tozu serptim. Çiçeklerle de süsledim. Afiyet olsun.